Shockwave je zvučni (akustični) talas koji svoju energiju nosi do bolnog mesta i podstiče procese obnove i izlečenja mišića i tkiva. Glavni efekat primene shokwave talasa na tkivo je lokalno povećanje mikrocirkulacije, što izaziva veoma brzu relaksaciju mišića i brzi prestanak bola.

Jedinstveno je neinvazivno rešenje gde mehanička energija pokreće biostimulativne reakcije u tkivu, pozitivno utičući na širok raspon ortopedskih, fizioterapeutskih i analgetskih stanja.

Uredjaj ONDA italijanskog proizvodjača LED SpA predstavlja najbolji kompromis između performansi i praktičnosti, isporučujući do 185 mJ (usporedivo sa oko 6 bara pneumatskog pritiska) energije promenjive frekvencije sa kompaktnim dizajnom usmerenim na maksimalnu prenosivost jedinice.

Zahvaljujući boljoj raspodeli talasa pritiska, omogućujući dobijanje najboljih terapijske odgovora. Visoki intenzitet isporuke omogućuje delovanje na kalcifikate osteotendinitisa poboljšavajući proces biološkog oporavka.

Oprema je izrađena od najnaprednije tehnologije i opremljena je nasadnikom sa izmenjivim glavama za tretman (promera 6, 15, 25 mm). Aktivacija je putem nožne komande. Udarci se mogu zadavati pojedinačno ili ponavljati sa unapred određenim brojem impulsa, sa energijom koja varira od 60 do preko 180 mJ i sa promenjivom frekvencijom od 1 do 22 Hz.

Potrebno je samo tri do četiri tretmana u nedeljnim intervalima a terapijski period traje svega par minuta.

Najčešće indikacije su:

  • Povrede i bolovi u ramenu sa i bez kalcifikata
  • Povreda i bolovi duž lakta (teniski lakat)
  • Povreda i bolovi kolena – tendinopatija, skakacko koleno
  • Povreda i bolovi mišića i tetiva stopala (ahilodinia)
  • Povreda i bolovi vrata i leđa
  • Celulit - tretman 2x nedeljno u trajanju 6-8 tretmana daje poboljšanje turgora kože i smanjenja celulita. Stručni radovi ukazuju na značajniji efekat u odnosu na ručnu drenažu.

shockwave

Partneri